Wat anderen over mij zeggen

Binnen de projecten heb ik Thijs meegemaakt als de verbindende factor tussen (hoger en/of midden)management en de werkvloer. Hij kan als geen ander, op beide niveaus, helder onder woorden brengen hoe je visie en strategie kunt door vertalen naar efficiënte processen en klantreizen. Met zijn bedrijfskundige en six sigma achtergrond is hij in staat de belemmeringen voor realisatie van de gestelde organisatiedoelstellingen te doorgronden en door te vertalen naar concrete duurzame oplossingen. Hierbij is Thijs tevens niet te beroerd om mee te helpen in de realisatie hiervan. M.i. levert Thijs echter meer toegevoegde waarde als je hem inzet op de besturing en stakeholdermanagement binnen projecten gecombineerd met de coaching/begeleiding van enkele (junior/medior) project-uitvoerders. Hiermee borgt hij tevens de benodigde kennis binnen de organisatie voor toekomstige trajecten.

In zijn rol van trainer/coach/docent heb ik veel van Thijs opgestoken, omdat hij nooit het antwoord geeft! Thijs stelt (kritische)vragen c.q. stuurt het gesprek zo dat mensen zelf tot inzichten komen. Hierdoor is het leereffect groot en duurzaam!

Ik heb Thijs het afgelopen jaar bij Rabobank Gouwestreek en daarvoor bij Rabobank Almere, leren kennen als een zeer betrokken, vakkundig manager MKB. Tevens was hij blackbelt coach van 3 collega’s op onze bank, welke hij met veel vaardigheden en inspiratie wist te begeleiden. Thijs combineert mensgericht en resultaat gericht sturen in onze dynamische organisatie met veel veranderingen. Een mooie combinatie om op het juiste moment ruime en aandacht te hebben voor het individu maar ook op de commerciële verwachtingen en het resultaat. Thijs is dus zowel inzetbaar als manager, maar zeer zeker ook als lean coach.

Ik heb Thijs leren kennen als een collega manager die snel inzicht heeft in de processen binnen een organisatie en binnen teams. Vanuit inhoud en persoonlijkheid levert hij toegevoegde waarde. Hij is enthousiast, toegankelijk en verbindt, is positief kritisch, maakt zaken bespreekbaar, is verbaal en non-verbaal sterk, professioneel, breed georiënteerd en zeker in voor een grap. Puntje van aandacht is geduld, maar dit kan ook effectief zijn. Thijs kan ik aanbevelen als (interim) manager, in een korte tijd is hij onderdeel van een team, weet hij wat de aandachtspunten zijn en gaat hiermee voortvarend aan de slag.

Thijs is enthousiaste gedreven manager MKB die mij in Gouda heeft geholpen met het opnieuw opzetten van de afdeling MKB in een roerige tijd. De lean methodiek en zijn enthousiasme heeft hij prima over kunnen brengen. We gaan elkaar zeker nog treffen!

Thijs heeft gedurende een half jaar op de afdeling Bedrijven gewerkt als coach voor twee startende Accountmanagers. Daarnaast heeft Thijs geholpen in de begeleiding van een LeanSixSigma traject waarin de verkoopformule binnen Bedrijven MKB opnieuw is gepositioneerd. Beide trajecten zijn succesvol afgerond. Thijs heeft de kwaliteiten om mensen in beweging te krijgen. Hierbij laat hij de mensen zelf oplossingen bedenken en ondersteunt hij middels vragen of het neerzetten van een duidelijke denkrichting. Dit helpt de mensen in hun ontwikkeling. Daarnaast heeft Thijs sterk ontwikkelde analytische vaardigheden en kan goed procesmatig denken. Hierbij schroomt hij niet de scherpe randjes op te zoeken als dat moet. Mooi is dat Thijs dit doet met een gezonde dosis humor en altijd met oog voor de belangen van de mens en de organisatie. Ik heb de samenwerking als prettig ervaring zowel op menselijk als professioneel vlak.

Het woord ‘ontwikkeling’ is bij uitstek van toepassing op Thijs. Thijs heeft bij UWV de bestaande werkprocessen met een scherpe blik geanalyseerd en is deze verder gaan ontwikkelen en verbeteren gericht op betere resultaten. Thijs was ook sterk gericht op de ontwikkeling van zijn collega’s en daagde hen uit hun kansen te pakken, zowel individueel als in teams. Ook zijn eigen ontwikkeling verloor Thijs niet het oog en hij is erop gericht opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Ik heb Thijs leren kennen als een betrokken manager met een duidelijke visie en een flinke dosis positieve energie om de werkprocessen efficiënter en effectiever te maken zonder het werkplezier uit het oog te verliezen! Het was plezierig en inspirerend samenwerken met Thijs!

De afgelopen 9 maanden hebben Thijs en ik samengewerkt bij UWV Gooi en Vechtstreek. Thijs heb ik leren kennen als een recht door zee en open manager. In zijn werkwijze is hij gericht op relaties, zonder het doel en de weg waar hij heen wilt uit het oog te verliezen. Doelgericht en resultaat gericht zijn kernwoorden die bij hem passen, wars van stroperigheid en of bureaucratie. Werkend vanuit een duidelijke visie, met een goed ontwikkeld analytisch vermogen zonder ooit de humor te verliezen. Een plezier om mee samen te werken.

Thijs is gedreven, realistisch en recht door zee. Hij gaat voor het beste resultaat, met daarbij het belang van betrokken partijen rekening houdend. Zijn brede kennis, positieve energie en ervaring zijn een verrijking geweest voor MKB bij de Rabobank Almere en voor mij. Met coaching, goede grappen en veel positieve energie heb ik Thijs gewaardeerd als manager. Ook op persoonlijk vlak is het prettig communiceren sparren met Thijs; toegankelijk, altijd in voor een grap en een positieve constructieve houding.

De afgelopen twee jaar heb ik zeer prettig samengewerkt met Thijs. Als manager MKB heeft hij een duidelijke visie waar hij samen met het team naartoe werkt. In de zeer veranderende omgeving in de bank heeft Thijs een goed team neergezet, dat goede resultaten heeft behaald. Naast het team staat de individuele ontwikkeling hoog in het vaandel voor Thijs. Hoe vaak wij niet bijna filosofische gesprekken hebben gehad over mijn en ook zijn toekomst en die van de bank… Thijs stelt de juiste (kritische) vragen op het juiste moment. Daar heb ik heel veel aan gehad! Kortom, ik kan Thijs van harte aanbevelen voor een leidinggevende functie.

Thijs heeft een belangrijk team voor de bank in een zeer korte periode uit een diep dal weten te trekken. Met een duidelijk plan, heldere communicatie en zijn intermenselijke vaardigheden heeft hij het team mee weten te krijgen. Een zeer zelfstandige manager die weet wat hij wil en die vrijheid vraagt. Deze verantwoordelijkheid pakt hij met twee handen aan, en maakt ie meer dat waar. Ik heb met heel veel plezier met Thijs samengewerkt.

Inspirator en motivator, constructief kritisch, goede kok, “mensen-mens”, bevlogen, betrokken en communicatief zeer vaardig. Kortom; Thijs is een fijne collega en een sterke toevoeging aan ons team/organisatie. Ik heb veel van Thijs geleerd, hij heeft mij gecoached in een assessmenttraject.

Als Marketeer Bedrijven mag ik regelmatig met Thijs sparren. Onze gesprekken geven ons beiden energie. Energie die hij graag inzet om extern én intern verbeteringen te realiseren en de klant centraler te stellen; een passie die wij delen!

Het is prachtig om te zien hoe hij collega’s succesvol coacht, hoe hij met een positieve houding veranderingen in gang zet en hoe gedreven hij de belangen van zijn relaties behartigt. Een compliment laat hij nooit achterwege.

Een collega waarop je kan bouwen!
En een collega waarmee je kan bouwen!

Erg goed contact met Thijs, hij is serieus met zijn vak bezig en oprecht geinterreseerd in zijn gesprekspartners.

Actie- en resultaatgericht, gericht op leren en reflectie, eigenwijs, kritisch en bevlogen, zo ken ik Thijs. Thijs is gedreven in zijn werk en zoekt die bevlogenheid ook bij zijn organisatie. Dit vertaalt zich in een hoge mate van prestatiegerichtheid.

Al deze energie is soms wat ongericht. Zijn energie en actiegerichtheid gekoppeld aan zijn kritisch vermogen maakt dat Thijs veel vraagt van zichzelf en zijn omgeving. Dat geeft m.i. ook zijn ambitie weer.

Thijs is voortdurend bezig om zichzelf verder te ontwikkelen, staat open voor reflectie, zoekt dit ook op en verwacht van zijn gesprekspartner hetzelfde. Geef je hier gehoor aan dan zal het collectief als geheel beter gaan functioneren.

Kortom, een jonge ambitieuze energieke vent die, met voldoende coaching, m.i. tot veel in staat is.

Dankbaar voor de mooie aanbevelingen. Weten wat ik voor u kan betekenen?